Wednesday, October 30, 2013

Dilema:: Baby cot atau Playpen

Hua..nak nangis rasa....
Dalam delima tul...
tak tahu lah nak beli yang mana..
Kalau ikutkan hati nak jer beli baby cot tue..
tapi hubby lak lagi suke playpen sebabbyer mudah nak bawa, ringkas dan leh simpan balik....
Dolu-dolu mase nak mengandungkan si Firas tak terlintas nak beli katil bagai nie..
Yelah, Jasmin kan masih menumpang rumah family kan...
so, rasa macam membazir jer kalau guna playpen atau baby cot nie....
macam manyemak kan ruang yang sedia ada sempit nie...
Poning mak nak oiii!!!!
Jasmin dah senaraikan keaikkan dan keburukan antara Baby cot dan playpen nie....
Kebaikan BABY COT
1. Kukuh (sebab kayukan)
2. Cantik 
3. senang nak BF baby sebab leh rapatkan kat katil
Kelemahan BABY COT
1. Bulky 
2. Kene beli bedding set dan aksesori (banyak duit woo....)
Kebaikan PLAYPEN
1. senang nak bawa travel
2. Portable dan mudah di simpan
3. tak yah beli bedding set
 
Keburukan PLAYPEN
1. susah nak BF baby waktu malam
2. Kene setting tilam if baby makin membesar
Hah..kan dah senang nak pilih yang mana satu....
erm.....nantikan lah pilihan Jasmin ok....
sebelum tue jom la layan mata...
tengok-tengok mana yang berkenan di hati
Antara Baby Cot yang menjadi pilihan:


Putih la..tapi macam lebih berminat warna kayu la pulak....

Ade laci nie pon bagus gak kan..leh simpan barang...

hah..nie siap leh letak kain baju bajan dan semua aksesori sekali..mesti harga lagi mahal!!!

Antara pilihan Playpen lak:

warna kuning mesti kene reject!!!tapi cantikkan design nie....

yang nie pon not bad jugak!!!
wow......juling mata

Sekarang nie....pilih jer mane yang berkenan di hati...macam-macam jenis, gaya dan design yang ade...
Ape yang penting...
UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI.....

hehehehe.....



Thursday, October 10, 2013

2nd Pregnancy: 2nd check up

Salam kembali korang....
sebenarnya Jasmin nak kongsikan hasil check up yang kedua nie.....
iaitu sehari selepas buat buku pink tue kat klinik KK Kesang...
Esoknyer, Jasmin kene gi lak ke Klinik Sg. Mati untuk berjumpe doktor.....

Nie la hasilnyer bila jumpe doktor...
Korang faham tak apa yang doktor nie tulis???
Faham tak???

Doktornyer tulisan
Seriusly, satu hapa pon jasmin tak faham....

yang Jasmin ingat die just tanye ade ape-ape yang diperlukan....
sihat? 

nanti minggu ke 18 datang sini tuk check up dan scan sekali e...

itu sajo....

hahahhaa..rase macam sia-sia lak rase datang jumpe doktor...
bukan dekat pon...adela 20 minit dari rumah...

grrrr.....tak patut tau....

Dah la nak menunggu masuk ke bilik doktor tue dekat 2jam......
ish.....ish.....ish......sabar jer la....


pape pon kene sentiasa POSITIF ok...SMILE!!!!

Wednesday, October 9, 2013

Tetibe jatuh hati beb!!!!


Nak citer..kat cni gak...

Tak tahu lah naper ntah...
tetibe mood jiwang kembali lagi...

First time dengar lagu nie terus jatuh cinta..sedangkan lagu nie ah agak lama juga kan...
Tetibe lak leh terkenan ngan lagu nie...

Eh...agak-agak lagu per ek...

hehehe...




chomel kan die....tapi takleh lawan mrhubby ku tau...

Lagu..:

A B C ILY Syed Shamim !


A B C D E F G H I love you , oh no
baby I will never let you go , for sure
Cos you’re everything I’ve been waiting
For whole my life .

A B C D E F G H I want you , to know
That every single thing I did for you, its for us 
Im glad you’re here singing with me
For whole my life .

Verse 1 :
I (3x) feels like im losing my mind
And I (3x) really want you be mine
Cos when I look around I see no one (but you)
No matter what happens just you that I want

(Repeat Chorus)
Verse 2 :
You (3x) always make me fallin’
And you (3x) are the one that I need
Cos when you look around you see no one(but me)
No matter what happens just me that you want

Solo Part
(Repeat Chorus) 
(Last Chorus) – change key to Gmaj

 Lirik: Thanks to Mr. Google....